Welcome to Primaria Comunei Stanilesti   Apasa si asculta textul! Welcome to Primaria Comunei Stanilesti
Print

 

Date social-culturale: Reteaua scolara cuprinde 5 scoli si 6 gradinite sezoniere de copii, unitati in care invata 719 elevi si in care isi desfasoara activitatea 42 cadre didactice. Asistenta sociala este asigurata de dispensarul din Stanilesti, incadrat cu 2 medici si 2 cadre sanitare medii. Comuna este complet electrificata, populatia avand acces la cablu Tv si internet.

Activitate culturala:

Ansamblul de cantece si dansuri ,, Salcioara Prutului” s-a infiintat in anul 2008, la initiativa domnei profesor, Crina Ioana Branici caruia i s-a alaturat si coregraful, Solomon Virginel al renumitului Ansamblu- Trandafir de la Moldova- Husi, Vaslui.

Ansamblul, ,, Salcioara Prutului”, cuprinde elevi de la Scoala cu clasele I-VIII Stanilesti si din comuna, cu varste cuprinse intre 8-11, 11-15 si 15-18 ani.

Aceasta formatie este sustinuta financiar de catre Consiliul Local Stanilesti, prin implicarea directa a primarului, Tofan Gabisor si de parintii elevilor implicati.

Infiintarea acestui ansamblu are ca scop includerea celor mai frumoase dansuri populare moldovenesti si totodata pastrarea si valorificarea adevaratei vetre folclorice existente in localitate.

Formatia de dansuri a cunoscut un succes deosedit de remarcabil si a reprezentat cu cinste jocul popular la mai multe manifestari si festivaluri locale si regionale.

Apasa si asculta textul! Powered By GSpeech